Hvordan installere

Hvordan installere

Profesjonell installasjon, eller gjør-det-selv. Et BEAM sentralstøvsugersystem kan installeres i ditt nye eller eksisterende hjem på bare noen timer. Utvendig ventilasjon er ikke nødvendig.

 

 

 

 

 

Installasjon i nytt hjem

Profesjonell installasjon eller gjør-det-selv.

 

Bygger du et hjem, eller planlegger å bygge, kan du spørre byggeren din om å inkludere et BEAM sentralstøvsugersystem. Det er viktig å diskutere plasseringen av sentralstøvsugeren/smussoppsamlingsbeholderen, støvsugerinntakene (hvor slangen settes inn), et sted å lagre slangen og festesett på hver etasje. Alt som trengs er bare å utvide et skap eller inkludere et ekstra bunnskap.

 

Hvis byggeren din er kjent med BEAM, kan det hende at vedkommende foreslår en VacPan®, som er en automatisk støvkanne. VacPan kan plasseres på kjøkkenet, eller i nærheten av ytterdører, i familierom, vaskerom, eller hvor du planlegger harde gulvflater.

 

Installasjon av ditt BEAM-system blir gjort etter at rørleggerarbeid og det elektriske arbeidet er ferdig og før veggplater installeres. Hvis byggeren din ikke installerer BEAM-systemer, kan en forhandler gjøre jobben raskt og kompetent.

 

Du kan også velge å installere ditt BEAM sentralstøvsugersystem på egen hånd.

 

Klikk her for BEAM montasje og bruksanvisning.

Gjør det selv

Hvordan finne et BEAM sentralstøvsugersystem til din bolig

 

Trinn en:

Velg ditt system.

For å finne hvilket system som passer deg er det greit å vurdere hva som er det reelle behovet for støvsugere. Hvis det primære behovet er bare å støvsuge vil en tradisjonell BEAM eller Östbergmaskin være et godt valg.

Hvis du ønsker å utføre flere oppgaver som jevnlig rens av gardiner eller andre omfattende rengjøringsoppgaver utover tradisjonell støvsuging vil vår Alliance serie dekke et slikt behov. Dette fordi Alliance modellen lar deg regulere hastigheten via slangen.

 

Trinn to:

Du må også beregne antall støvsugerpunkter som du trenger, ta også høyde for om du skal montere inn VacPan på gulv og kjøkkenbenk for å kunne fjerne smuler fra kjøkkenbenken, samt enkelt fjerne småtteri som faller på gulvet. Det er også greit å vurdere om det skal monteres en VacPan i entreen, eller i gangen for enkelt å fjerne det som blir dratt med inn på gulvet.

Tips: Husk å sjekke at slangen når frem dit du vil fra de punktene du velger.

 

Trinn tre:

Planlegg rørinstallasjonen når du vet hvor mange støvsugeruttak du skal ha og hvor selve sugeenheten skal stå kan du beregne hvor mange meter rør som trengs. Vi fører flere pakker med et fast antall kontakter og rørlengder, i tillegg til løse deler.

Tips: Plasser alltid sugeenheten ved det laveste punktet.

 

Trinn fire:

Hvis du monterer selv sørg for å ha det du trenger av verktøy

hvis du setter bort jobben bør du finne en tekniker med kompetanse innenfor fagområdet.